top of page

MEEST GESTELDE VRAGEN

(OP VERJAARDAGEN):

DET 20210106 iconen vragen-kosten.png

KOSTEN

kosten

WAT KOST EEN

ZWEMVIJVER?

Het ontwerpen en aanleggen van een ZWEMTUINEN.nl zwemvijver kan al vanaf ongeveer 15.000 euro. Dit is afhankelijk van de situatie en uw wensen.

Denk aan:

  • Grootte, vorm en inpassing

  • Voorbereidende werkzaamheden

  • Speciale constructie

  • Kunnen we er goed bij tijdens de aanleg?

  • Extra accessoires als verlichting, valbescherming voor kinderen e.d.

WAT ZIJN DE JAARLIJKSE KOSTEN

VAN EEN

ZWEMVIJVER?

De jaarlijkse kosten zijn enkel de elektriciteitskosten:

  1. Afhankelijk van de grootte van de vijver zijn er 1 of 2 circulatiepompen nodig met een vermogen tussen de 35 en 100 Watt.

  2. Tijdens een hete zomer kan het door verdamping nodig zijn om de vijver bij te vullen met regenwater en/of grondwater en/of leidingwater. 

WELKE
ACCESsOIRES

KAN IK

TOEVOEGEN?

Er is veel te doen met verlichting wat een sensationeel effect kan hebben. Voeg een spannend kunstwerk toe voor een persoonlijke uitstraling. Maak een zomerduik compleet met een veranda en buitendouche. En stap na een winterduik in de sauna. Ook kan je veel leuke dingen doen met tuinmeubilair

DET 20210106 iconen vragen-situatie.png

SITUATIE

situatie

HOE DIEP

IS EEN
ZWEMVIJVER?

Vanaf 120 cm diep heb je een echt zwemgevoel. Ga je dieper dan versterk je dat gevoel, maar nemen de kosten toe. Dieper dan 150 cm wordt de constructie dermate zwaar dat de kosten niet meer in verhouding staan tot de zwemervaring. 

KAN IK MIJN

ZWEMBAD

OMBOUWEN TOT

ZWEMVIJVER?

Ja!

Vaak kan er een regeneratiezone rond een zwembad gemaakt worden. Een extra waterbak als filterzone.

KAN IK MIJN

VIJVER
OMBOUWEN TOT
ZWEMVIJVER?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Denk aan de ligging van de vijver,  toegankelijkheid, diepte,  wanden en de mogelijkheid om het filtersysteem optimaal te laten werken. Soms is het beter om de zwemvijver naast de oude vijver te plaatsen om zo een fantastische watersfeer te creëren. 

DET 20210106 iconen vragen-beleving.png

BELEVING

beleving

KAN DE BODEM

VAN DE ZWEMVIJVER

OOK IN EEN

ANDERE KLEUR?

Ja!

Wij geven de voorkeur aan zwart. Dit geeft het meest natuurlijke effect: de zwemvijver lijkt op een vijver, toont oneindig diep en geeft de beste weerspiegeling van de omgeving. Groen en blauw is ook niet ongebruikelijk. Wie durft er roze?

VOEL IK
PLANTEN ALS IK

AAN HET

ZWEMMEN BEN?

Het zwemgedeelte is gescheiden van de regeneratiezone, waar de planten staan, door een wand waar het water overheen stroomt. Je zwemt in zuiver schoon water, zonder dat je tenen tussen de planten friemelen.

ZIT ER

SLOOTWATER IN DE
ZWEMVIJVER?

Het water waarmee de vijver gevuld wordt, dient van goede kwaliteit te zijn. Als er een sloot in de buurt is kan dat water gebruikt worden. Maar we testen dit altijd vooraf. Door het natuurlijke filtersysteem wordt het water in de loop van de weken zo helder als leidingwater. De zwemvijver de eerste keer  met leidingwater vullen is het allerbeste (en snelste).

KAN ik HET

WATER
VERWARMEN?

Ja, maar eigenlijk is het niet nodig. Vanaf half mei tot september is het water 20 graden. Dat is een heerlijke temperatuur om in te zwemmen. Wil je het water toch verwarmen? Dit kan tot 28 graden. Daarboven kan het natuurlijke systeem haar werk niet goed doen.

IS DE ZWEMTUIN
ALLEEN IN DE
ZOMER LEUK?

De zwemtuin staat garant voor een jaarrond beleving. Het water werkt als een magneet op vogels en kleine reptielen in het voorjaar. In de zomer de libellen die in de ochtendnevel het zonlicht opzoeken. 'S-middags een heerlijke verkoelende duik. In de herfst is de zwemtuin een verstilde plek waar je tot jezelf kunt komen. Als spiegel van de lucht en de kale bomen in de winter.

ZITTEN ER

KIKKERS

IN DE ZWEMVIJVER?

Dat is mogelijk. Je zal wel eens een kikker tussen het zuiverende riet van de regeneratiezone vinden. Daar is het heerlijk vertoeven voor ze. 

onderhoud

KOMEN ER
MEER MUGGEN
DOOR EEN
ZWEMVIJVER?

Nee,

muggen leggen alleen eitjes in stilstaand water. En een zwemvijver is altijd in beweging.

DET 20210106 iconen vragen-onderhoud.png

ONDERHOUD

Hoeveel onderhoud

heeft de

zwemtuin nodig?

Ook voor een zwemvijver geldt: alles wat je aandacht geeft blijft mooier.

Gelukkig is het onderhoud minimaal:

  • Tijdens de zomermaanden kan het een keer nodig zijn om neergedaald stof van de bodem te verwijderen met een waterstofzuiger. Wat wij ook kunnen doen.

  • In het voorjaar kunnen biologische middelen nodig zijn om alg aangroei tegen te gaan. Dit hangt van de winter af.

  • Aan het eind van het jaar de pomp uitschakelen en een keer goed al het blad verwijderen.

HOE BLIJFT

HET WATER

OP PEIL?

Het waterniveau in de vijver mag fluctueren. Tijdens regenachtige dagen wordt het overtollig water opgevangen om bij tekort de vijver op te vullen. Dit is een automatisch systeem. Als het weken niet regent zal de vijver even bijgevuld moeten worden. Dit kan met leidingwater, slootwater of water van een diepboring.

HOELANG GAAT

EEN
ZWEMVIJVER

MEE?

In principe een leven lang. De Ecoystyle afwerkfolie is onverslijtbaar. Zelfs met een balpen valt er niet doorheen te prikken. Dit materiaal is speciaal voor zwemvijvers ontwikkeld. De regeneratiezone filtert het water en breekt vervuiling eindeloos af. Miljarden bacteriën zorgen hiervoor. Het grind houdt zichzelf door de jaren heen superschoon.

veiligheid
DET 20210106 iconen vragen-veiligheid.pn

VEILIGHEID

HOE MAAK IK

EEN ZWEMTUIN

VEILIG VOOR
KINDEREN?

De filterzone rondom de zwemvijver biedt een overgang met planten. Werkend als een barrière kan hier in, heel subtiel, een veilige afzetting geplaatst worden. Ook is het mogelijk om te werken met een valalarm.

ZITTEN ER
CHEMICALIEN

IN DE 

ZWEMTUIN?

Nee,

dat is uit den boze. Het systeem is 100 % natuurlijk. Chemicaliën ondermijnen de werking hiervan. Het hele concept draait om de balans tussen planten en bacteriën. 

bottom of page